Confidenţialitate

Marcel Ciolacu, ironic la adresa ministrului de Finanțe: Observ că, în lipsa mea, domnul ministru iar nu s-a plictisit. A trebuit să dezmintă presupuse măsuri fiscale | AUDIO

Revenit în țară după vizita în Statele Unite ale Americii, premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre măsurile fiscale dintr-un proiect de ordonanță de urgență apărut, pe surse, în spațiul public. Premierul a lansat și o ironie la adresa ministrului de Finanțe, Marcel Boloș.

Printre măsurile care apăreau în acest proiect de ordonanță se numără: majorarea salariilor demnitarilor cu 5 la sută de anul viitor, creșterea salariilor profesorilor în două etape, cu 20 la sută în total și înghețarea sporurilor pentru angajații de la stat.

”Am observat că în absența mea domnul ministru iar nu s-a plictisit. A trebuit să dezmintă iar presupuse măsuri fiscale care nu există pentru 2024. Ceea ce există însă în realitate sunt date privind creșterea PIB-ului pe primele 9 luni din acest an” a declarat premierul Marcel Ciolacu în deschiderea ședinței de Guvern de astăzi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Discuțiile pe proiectul de buget pe anul viitor intră în linie dreaptă, în acest weekend, mai spune premierul Marcel Ciolacu a ținut să sublinieze că vor avea prioritate investițiile și alocările de fonduri pentru educație.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Educației Ligia Deca să ia măsuri astfel încât salariile profesorilor să crească în funcție de criterii de performanță, după rezultatele testelor PISA 2022.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: gov.ro

Citește și: Indemnizații mai mari pentru membrii Consiliului de Administrație al STB, doar pentru două săptămâni