Confidenţialitate

Marcel Ciolacu, în conferință cu cancelarul Germaniei: Cred că pe teritoriul României trebuie să existe trupe germane permanente | VIDEO

Marcel Ciolacu – premierul României – a declarat marți – 4 iulie 2023 – într-o conferință de presă comună cu cancelarul Germaniei Olaf Scholz că speră ca în țara noastră să existe trupe germane „permanente”. Marcel Ciolacu a ținut să sublinieze acest lucru, repetându-l la finalul declarației.

Jurnalist: Referitor la Summitul NATO de la Vilnius, aș vrea să știu la ce vă așteptați în ceea ce privește consolidarea flancului estic al NATO – 4000 de soldați au fost promiși pentru a fi plasați în Lituania. Sperați că astfel de trupe să fie poziționate și în alte țări?

Marcel Ciolacu: „Cunosc decizia Germaniei de a trimite 4000 de soldați. Eu sper, cât de curând, pe teritoriul României să avem militari germani permanenți. Este evident că va fi un conflict de lungă durată.

Mai mult, cu toții ne-am fi așteptat, poate, să se închidă acest conflict din această ofensivă a Ucrainei, dar cu toții știm că nu se putea acest lucru.

Datele, care sunt publice, poate nu sunt atât de încurajatoare, dar sunt ferm convins că lucrurile în teatrul de operații în acest moment arată cu totul altfel.

Dar cred că pe teritoriul României trebuie să existe trupe germane permanente și sper ca împreună cu domnul Cancelar să luăm deciziile cât mai rapid în acest sens și în acest demers”.

Sursa foto: Guvernul României

Citește și: Olaf Scholz: România a depus eforturi majore pentru aderarea la Schengen, iar aceste eforturi trebuie apreciate | VIDEO