Confidenţialitate

Marcel Ciolacu i-a cerut lui Nicolae Ciucă să preia interimatul la Ministerul Apărării după demisia lui Dîncu | AUDIO

Vasile Dîncu a demisionat din funcția de ministru al Apărării. Gestul vine după ce a fost dur criticat în urma declarațiilor pe care le-a făcut privind necesitatea negocierilor cu Rusia pentru încheierea păcii în Ucraina.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Social-democratul Vasile Dîncu și-a anunțat demisia într-o postare pe Facebook. „Motivez gestul meu prin imposibilitatea colaborării cu președintele României, comandantul suprem al Armatei”, a explicat Dîncu.

Președintele îl criticase dur în urmă cu două săptămâni, trimițându-l, în mod ironic, să citească revista presei pentru a afla poziția oficială a României în privința războiului din țara vecină.

„Doar Ucraina decide dacă, cum și când negociază”, a precizat atunci șeful statului, ca reacție la declarația lui Vasile Dîncu, potrivit căruia „singura șansă a păcii este negocierea cu Rusia”.

Vasile Dîncu a fost dur criticat pentru această afirmație inclusiv de șeful său de partid, Marcel Ciolacu, dar și de premierul Nicolae Ciucă.

În urma demisiei lui Dîncu, liderul PSD i-a solicitat premierului Nicolae Ciucă să preia el interimatul la Ministerul Apărării.

Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Citește și: Reacții după demisia lui Vasile Dîncu. Drulă: „Așteptăm și demisia lui Bode” / Orban: „Bine că am scăpat. Rău este că cei care l-au pus nu pățesc nimic”