Confidenţialitate

Marcel Ciolacu, pentru Europa FM: Toată conducerea de la ANAF și vamă să fie schimbată. Șefii să-și facă echipele / Joi intrăm în ședința de Guvern cu 6 OUG care vizează reducerea evaziunii fiscale | AUDIO

Premierul României vorbește la Europa FM despre schimbări la vârful ANAF. Marcel Ciolacu a declarat în exclusivitate pentru Europa FM că schimbările nu vor fi făcute politic, iar șefii de la ANAF și de la vamă vor face propuneri pentru oamenii care vor alcătui echipele de lucru.

Mai mult, în ședința de Guvern care are loc joi, 23 noiembrie 2023 – Ministrul Finanțelor va veni cu șase Ordonanțe care vizează reducerea evaziunii fiscale, mai spune Marcel Ciolacu la Europa FM.

Marcel Ciolacu: „Politicul nu are voie să intervină”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ioana Ene Dogioiu: Schimbați conducerea ANAF?

Marcel Ciolacu: „Categor… Nu am nicio problemă cu actualul președinte al ANAF-ului. Dar cred că doamna președinte… a venit momentul în România, după 32 de ani, ca un președinte al ANAF-ului, după ce l-a numit primul ministru, să vină să-și facă echipa. Nu cunosc niciuna… Cunosc toate numele propuse de președinta ANAF. Vă spun foarte clar: nu am cunoscut nicio persoană, nu este nicio recomandare politică. La fel, în ceea ce privește vama. Toată conducerea să fie schimbată. Viitorul șef de la vamă să vină să propună o echipă întreagă cu care să lucreze. Iar politicul nu mai are voie să intervină”.

Ioana Ene Dogioiu: Adică și pe domnul Mișa (n.r. Ionuț Mișa), să înțeleg? De la Mari Contribuabili, de la ANAF?

Marcel Ciolacu: „Doamna președinte a ANAF va veni cu toate propunerile”.

Marcel Ciolacu, despre combaterea evaziunii fiscale din România: Joi vom intra în Guvern cu șase Ordonanțe de Urgență

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Marcel Ciolacu: „Avem cea mai mare evaziune fiscală din Europa: aproape 10% din PIB. Deci marja…”.

Ioana Ene Dogioiu: Și ce faceți cu asta?

Marcel Ciolacu: „… marja și eficiența… Aici trebuie să se vadă eficiența Guvernului. Joi vom intra în Guvern cu – cred că are Ministerul de Finanțe șase Ordonanțe, unde mergem pe sigiliul electronic, e-facturare, radarul mărfurilor, facturi electronice în tot sistemul public, facturi electronice pe toate produsele accizabile, facturi electronice pe toate produsele expuse cel mai mult la evaziune. Trebuie să ne digitalizăm. Nu mai putem, după 32 de ani, să stăm după anumiți funcționari sau după anumite interese și să nu pornim digitalizarea”.

Ioana Ene Dogioiu: Domnule ministru, asta spune toată lumea de ani de zile. Fiecare conducător…

Marcel Ciolacu: „Eu o să o fac, doamnă. Eu o s-o fac”.

Ioana Ene Dogioiu: De ce v-am crede că dumneavoastră o s-o faceți? Care este diferența?

Marcel Ciolacu: „Pentru că trebuie să fii foarte determinat și trebuie să-ți asumi anumite decizii. Știu că anumite decizii nu neapărat îmi vor aduce voturi, dar îmi voi asuma acest lucru. Pentru că aici nu vorbesc nici de Ciolacu, nici de Nicolae Ciucă, vorbim cu toții de România. Ce se va întâmpla la alegeri vom vedea cât de bine vom reuși să comunicăm românilor că deciziile luate de către noi au fost cele corecte”.

Ascultă interviul integral din ediția specială a emisiunii „Piața Victoriei” cu Ioana Ene Dogioiu și Marcel Ciolacu în această seară, de la ora 18:00, pe Radio Europa FM, dar și pe site-ul Europa FM.

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Virgil Popescu, despre iarna 2023 în România: Nu vom avea probleme nici cu alimentarea de gaze naturale, nici cu energia electrică. La gaze naturale depozitele sunt pline | VIDEO