Confidenţialitate

Marcel Ciolacu, despre situația jocurilor de noroc: Joi vom da OUG care obligă operatorii să aibă sediul în România | AUDIO

În ședința de joi, Guvernul va reglementa situația jocurilor de noroc, anunță premierul Marcel Ciolacu, astfel încât nicio companie să nu își mai poată desfășura activitatea dacă nu are sediul social în România. Sâmbătă, premierul a acuzat că se încearcă șantajarea lui și a altor responsabili ai statului român, după ce a propus proiectul de lege privitor la eliminarea păcănelelor din orașe.

Marcel Ciolacu spune că nu se lasă intimidat

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Voi merge înainte în privința reglementărilor jocurilor de noroc. Nu am nicio problemă cu amenințările din industria păcănelelor și joi vom da Ordonanța de Urgență prin care toți operatorii să fie obligați să aibă sediul fiscal în România. Iar legea aflată în Parlament prin care scoatem toate păcănelele în afara localităților va intra într-un regim de adoptare rapidă”, a spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: „Sunt convins că autoritățile statului vor face lumină cu privire la modul în care acești intermediari pot să preseze politicieni”

Șeful Executivului a cerut să se verifice dacă este vorba de o încălcare a legii în cazul presiunilor la adresa sa și a acuzat că în pandemie mafia păcănelelor ajunsese până în Guvern.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Sunt convins că autoritățile statului vor face lumină cu privire la modul în care acești intermediari pot să preseze politicieni pentru a lua decizii în favoarea acestei industrii, cum s-a întâmplat în trecut, regăsindu-se câteodată chiar consilieri ai primului ministru. Așa cum au făcut și în pandemie, atunci când mafia jocurilor de noroc a fost la masa guvernului, păcănelele erau deschise pe tot teritoriul României în timp ce bisericile și spitalele erau închise”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Cosmin Savu, despre ancheta care vizează mii de dosare de corupție ce ar urma să fie închise: „Ar fi tragic pentru o societate să nu aibă încredere în justiție” | VIDEO