Confidenţialitate

Marcel Ciolacu, despre măsurile fiscale: Reformele încep imediat după OUG, cel târziu până la sfârșitul acestei luni. Dacă PNL nu înțelege, eu îmi pun mandatul pe masă și ne întoarcem la români | AUDIO

Deși sindicatele și patronatele critică măsurile fiscale pregătite de Executiv, Guvernul nu renunță la aceste inițiative. Premierul anunță că Executivul va aproba concomitent, până la sfârşitul lunii ordonanţa de urgență privind reducerea cheltuielilor bugetare și pe cea privind măsurile fiscale prin care să crească veniturile la buget. Marcel Ciolacu susține că în lipsa acestor măsuri, deficitul ar urma să fie, anul acesta, mai mare de 6,2%, cât a fost anul trecut.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Invitat la Aleph News, premierul Marcel Ciolacu a spus că a discutat cu președintele PNL, Nicolae Ciucă, și cu ministrul Finanțelor și 99% dintre măsurile fiscale sunt deja decise.

Prim-ministrul a precizat că în afara celor două Ordonanțe privind reducerea cheltuielilor bugetare și creșterea veniturilor la buget va exista și un pachet de măsuri referitor la reducerea evaziunii fiscale.

„Am hotărât și am închis din acest pachet 99% din măsurile în ceea ce privește economiile și reforma administrativă. Dacă nu luăm măsuri va fi o situație dramatică. Și am hotărât un lucru foarte clar: reformele încep imediat după ce va fi dată Ordonanța de Urgență. Cel târziu până la sfârșitul acestei luni. Termenele de implementare vor fi până în 2024”, a spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a subliniat că deși vor fi comasate instituții, nimeni nu va fi dat afară și că Guvernul nu pregătește introducerea de noi taxe

„<<Domnule, Ciolacu vine acum cu nenorociri…>> Nu este nicio nenorocire, nu vin cu taxe noi și știe foarte bine și președintele Nicolae… Cea mai mare provocare pe care o văd în tot angrenajul este să reușim să facem corecțiile fără să mărim TVA-ul. Mărirea TVA-ului aduce instabilitate macro-economică, aduce bani rapid… Eu nu vreau s-o fac pentru că aduce anumite scumpiri”, a mai spus premierul României la Aleph News.

Marcel Ciolacu e pregătit să-și depună mandatul de premier dacă PNL nu acceptă măsurile fiscale

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În fața criticilor lansate de unii liberali, Marcel Ciolacu a subliniat că e gata să-și depună mandatul de premier dacă PNL nu va accepta pachetul de măsuri fiscale, însă a precizat că până acum are susținerea liberalilor.

„Să înțeleagă că această coaliție este singura coaliție stabilă pe care și-o permite în acest moment România. Dacă nu înțeleg, eu îmi pun mandatul pe masă și ne întoarcem la români. Fiindcă românii au întotdeauna dreptate. Și dacă nu înțelegem foarte bine situația în care suntem și ce este în joc – fiindcă în joc este destinul nostru. […] Jocul este peste capul lui Ciolacu, peste capul lui Ciucă. Să înțelegem, de fapt, ce se joacă în acest moment regional și mondial”, a spus Marcel Ciolacu.

Sursa foto: GOV.ro

Citește și: Transportatorii cer explicații privind situația asigurărilor auto. În toamnă vor urma noi scumpiri ale polițelor, avertizează COTAR