Confidenţialitate

Marcel Ciolacu, despre legea privind pensiile speciale: „Este pentru viitor. Nicio lege din lume nu se dă pentru trecut” | AUDIO

Liderul PSD – Marcel Ciolacu – vine cu explicații în această dimineață după declarațiile făcute aseară la Europa FM privind pensiile speciale. Marcel Ciolacu a spus în dialogul cu Ioana Ene Dogioiu că dacă am aplica ce ne-am am asumat în PNRR, depopulăm Ministerul Apărării, Ministerul de Interne, Justiția, toate Serviciile din România.

La o noapte distanță – liderul PSD susține că unele pensii de acum nu sunt în regulă.

Marcel Ciolacu: Legea este pentru viitor. Nicio lege din lume nu se dă pentru trecut

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Faptul că eu, Marcel Ciolacu, am spus și spun în continuare, fără nicio reținere: Armata nu are pensii speciale. 22 de state ale Uniunii Europene au lege specială pentru pensiile militarilor. Eu nu spun că anumite pensii nu au fost mai mari decât salariul pe care l-a avut în activitate. Acest lucru deja a fost stipulat în lege și corectat. Legea este pentru viitor. Nicio lege din lume nu se dă pentru trecut. Prezentul este o consecință, cum am spus și aseară, a trecutului”, a spus Marcel Ciolacu joi, după declarațiile făcute în emisiunea „Piața Victoriei” la Europa FM.

Marcel Ciolacu, despre PNRR: Nu l-am făcut eu. Nu l-a făcut Marcel Ciolacu

Liderul PSD este supărat și pe colegii de coaliție – cei de la PNL – care au participat în guvernarea USR – PNL la redactarea planului Național de Redresare și Rezilență.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Așa au trecut în jalon… cei care l-au făcut. Nu l-am făcut eu. Nu l-a făcut Marcel Ciolacu, nu l-ați făcut dumneavoastră… A fost un Guvern al României care, secret, și-a asumat anumite jaloane și în anumiți parametri. Cred că Ministerul Apărării, cred că domnul prim-ministru Ciucă era atunci ministrul Apărării. Ministerul de Interne. În acel moment, domnul ministru Bode era ministru de Interne. Avem Ministerul Muncii, era doamna de la PNL. Am înțeles că acum nimeni nu mai dă nicio explicație despre ce au trecut în PNRR”, a mai spus Marcel Ciolacu joi.

Marcel Ciolacu este optimist și spune că România nu va pierde acești bani – și că până la urma reforma pensiilor va fi făcută în Parlament în timp util.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Marcel Ciolacu, despre pensiile speciale: „Dacă luăm ad-litteram ce ne-am asumat în PNRR, depopulăm MApN, MAI, Justiția” | VIDEO