Marcel Ciolacu anunță că PSD nu participă la consultările de la Cotroceni

PSD nu participă la consultările pentru desemnarea unui nou premier și va face o „opoziție dură”, anunță liderul social-democraților, Marcel Ciolacu.

„PSD nu participă la circul ieftin condus de președinte. Am luat decizia ca PSD să nu se prezinte la consultările de la Cotroceni. (…)

PSD va intra total în opoziție, vom face o opoziție dură. Vedem că actualul CDR nu are o soluție nici pentru criza sanitară, nici pentru criza economică”, anunță Marcel Ciolacu.

El spune că social-democrații așteaptă programul de guvernare „cu care noul CDR trebuie să vină în Parlament, precum și bugetul de stat, un buget al austerității”.

„Președintele Iohannis a fost purtătorul de cuvânt și vârful de lance al PNL în campanie. Mai mult, s-a antepronunțat ce coaliție dorește să conducă România și să fie un nou guvern al său. Le urăm succes”, adaugă președintele PSD.

PSD, care a obținut cel mai mare număr de parlamentari, l-a susținut pentru a fi nominalizat premier desemnat pe reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila.

PNL, USR PLUS și UDMR îl propun pe Florin Cîțu pentru a forma viitorul Executiv.

Președintele Klaus Iohannis reia consultările cu partidele politice parlamentare în vederea desemnării premierului, astfel că le-a invitat la Palatul Cotroceni, marți, începând cu ora 15.00.

Consultările ar trebui să aibă loc după următorul program:

• Ora 15:00 – Partidul Social Democrat (PSD);
• Ora 15:30 – Partidul Național Liberal (PNL);
• Ora 16:00 – Alianța USR-PLUS;
• Ora 16:30 – Alianța pentru Unirea Românilor (AUR);
• Ora 17:00 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);
• Ora 17:30 – Minorități naționale reprezentate în Parlament.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS