Confidenţialitate

Marcel Boloș, despre păstrarea funcției de ministru al Investițiilor după rotativă: Depinde de decizia coaliției. Am semnale, dar rămân cumpătat | VIDEO

Marcel Boloș – Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene – este invitatul Ioanei Ene Dogioiu la Europa FM, în emisiunea „Piața Victoriei”. Întrebat dacă va rămâne în funcție după rotativă, Marcel Boloș a spus că: „Depinde de decizia care se va lua la nivel de coaliție”. Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a mai precizat la Europa FM că „Cum deciziile în politică se pot schimba destul de rapid, sigur că am semnale în acest sens, dar rămân cumpătat până la momentul la care se ia decizia”.

Sunt „6,3 miliarde euro care ar trebui să vină din PNRR și 7,5 miliarde de euro care trebuie să vină din închiderea perioadei de programare a cadrului financiar – deci aproape 14 miliarde de euro care ar trebui să intre în Romnia în acest an și sunt șansa noastră de a susține investițiile și momentul nostru de cotitură pentru a asigura dezvoltarea pe termen lung pentru proiectele strategice de transport și alte proiecte”, a spus Marcel Boloș la Europa FM.

Marcel Boloș: Am semnale, dar rămân cumpătat. Depinde decizia care se va lua în coaliție

Întrebat dacă va rămâne în funcție după rotativă, Marcel Boloș a spus că: „Depinde de decizia care se va lua la nivel de coaliție”.

Marcel Boloș: „După cum domnul prim-ministru a afirmat, există această perspectivă de negociere a 1-2 ministere. Așa cum am spus și la ultima noastră discuție, în ministerele care sunt strategice pentru dezvoltarea României este bine să existe această memorie instituțională”.

Ioana Ene Dogioiu: Sugerați cumva că dacă se schimbă ministrul la rotativă este pus în pericol restul anului în ceea ce privește chestiunea fondurilor europene?

Marcel Boloș: „Cu siguranță există o anumită turbulență. Este greu să vii peste noapte. Depinde de cât de mult se respectă un ministru. Dacă intri în profunzime îți ia o anumită perioadă de timp. Dacă te rezumi la a fi de fațadă ministru…”.

Ioana Ene Dogioiu: Semnale aveți?

Marcel Boloș: „Cum deciziile în politică se pot schimba destul de rapid, sigur că am semnale în acest sens, dar rămân cumpătat până la momentul la care se ia decizia. Pot spune un singur lucru: de la înceut până în ultima zi de activitate o să-mi desfășor activitatea din respect pentru ceea ce înseamnă banii alocați României”.

Urmărește aici întreaga emisiune „Piața Victoriei”

Sursa foto:

Citește și: Marcel Boloș, despre rotativa guvernamentală din mai: Orice declarație pe tema aceasta îmi îngreunează mandatul pentru că pierd din autoritate | VIDEO