Confidenţialitate

Maratonul vaccinării, la start și în București. Violonistul Alexandru Tomescu susține un concert cu vioara Stradivarius | AUDIO

Maratonul vaccinării a început de astăzi și în București: la Sala Palatului și Biblioteca Națională sunt deschise 50 de fluxuri de vaccinare cu serul Pfizer.
Între artiștii care susțin reprezentanții la maratonul din București este și violonistul Alexandru Tomescu. El va concerta duminică la Biblioteca Națională cu vioara Stradivarius Elder-Voicu:

”Mă simt emoționat așa cum se simt artiștii aceia debutanți, deși a trecut atât timp. Eu cântam concerte, 2-3-4 pe săptămână, câteodată 2-3 în aceeași zi. Dar acum simt acei fluturi care bubuie acolo în stomac chiar și la concertele transmise doar online. Sunt foarte emoționat și mă bucur din tot sufletul că am această ocazie de a putea cânta oamenilor. Cred că vaccinarea este singura soluție viabilă în acest moment, deci trebuie să o sprijinim cu toții cât de bine putem, fiecare dintre noi”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Concertul susținut de Alexandru Tomescu este programat duminică, 9 mai, la ora 16:00 și va avea 40 de minute.

”Depinde și de reacția publicului – dacă nu ne mai lasă să plecăm de acolo și vrea bis după bis. Am ales și câteva lucrări de vioară solo, J.S. Bach, Sânziana Mircea va cânta o lucrare proprie pentru pian solo, apoi piese de Fritz Kreisler, Bucuria dragostei, Tristețea Dragostei, și Balada de Ciprian Porumbescu și Dans Țărănesc de Constantin Dimitrescu”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Întreaga industrie culturală, la nivel mondial, trece încă printr-o perioadă grea, atrage atenția violonistul:

”Dincolo de efectele acestea devastatoare și dispariției concertelor, pur și simplu muzica pe care o cânt nu mai poți să o transmiți direct publicului este foarte greu de acceptat. Sigur că am cântat în numeroase concerte online, am avut privilegiul să pot cânta în cadrul Turneului Stradivarius anul trecut în fața unui public restrâns, distanțat social, dar suntem foarte departe de normalitatea pe care o trăiam în 2019. De aceea, cred că trebuie să luptăm cu toate mijloacele de care dispunem pentru a putea să revenim pe scenă. Acolo unde mă simt mai bine ca oriunde”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Maratonul de vaccinare din București începe vineri, 7mai, la ora 16:00 și ține până luni, 10mai, ora 08:00.

  • Sonia Teodoriu