Confidenţialitate

Maratonul vaccinării începe de joi și în Focșani | AUDIO

Joi se dă startul Maratonului Vaccinării și la Focșani. Timp de 3 zile, oricine se poate vaccina doar cu buletinul, fără să aibă nevoie de programare.

Febra cumpărăturilor din perioada premergătoare Paștelui ar putea să-i determine să se și vaccineze pe cei care aleargă să se aprovizioneze. Un centru mobil de vaccinare a fost amplasat chiar în apropierea uneia dintre intrările în mall-ul din Focșani. Practic, oricine ajunge la cumpărături și vrea să se imunizeze o va putea face, fără o programare prealabilă pe platforma de vaccinare.

Maratonul vaccinării începe pe 29 aprilie și se încheie pe 1 mai, iar cei care aleg să se vaccineze trebuie să știe că nu au nevoie decît de buletin sau de pașaport, în cazul persoanelor din străinătate. În centrul de la mall va fi disponibil vaccinul Pfizer.

Pe de altă parte, o caravană DSP a vaccinării imunizează doritorii din zona de munte a județului Vrancea. Doar în prima zi, centrul mobil care a ajuns în satele de munte a vaccinat 300 de persoane. Alte două caravane, de data aceasta ale Garnizoanei Focșani, asigură vaccinarea împotriva COVID-19 în satele greu accesibile din 3 județe, respectiv Vrancea, Bacău și Vaslui.

În Vrancea, peste 27 de mii de persdoane au fost imunizate deja cu ambele doze, iar numărul celor care au făcut prima doză și așteaptă rapelul depășește 45 de mii de persoane.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Claudia Toader