Confidenţialitate

Maraton de vaccinare la Focșani în acest weekend. Serurile disponibile: Pfizer și Johnson&Johnson | AUDIO

În acest weekend la Focșani va avea loc un maraton al vaccinării, chiar în centrul orașului, în Piața Unirii. Maratonul vine ca răspuns la numărul mare de oameni care s-au vaccinat în ultima perioadă și care au luat cu asalt centrele din județ, stând la coadă. Doar o treime din populația eligibilă este vaccinată anticoronavirus.

Cel puțin 2000 de oameni s-au vaccinat zilnic în ultima săptămână în Vrancea. Au fost zile la rând în care s-au doborât recorduri de vaccinare, la toate centrele fiind coadă.
Imunizări numeroase au făcut și medicii de familie. Și pentru că numărul vaccinărilor a crescut foarte mult, autoritățile județene și cele de sănătate publică au decis să organizeze în acest weekend un maraton, cu sprijinul Garnizoanei Focșani și a Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Maratonul se va desfășura în Piața Unirii și vor fi 4 fluxuri de vaccinare. Vor fi disponibile vaccinurile produse de Pfizer și Johnson&Johnson, dar, la cerere, se va putea administra și serul Moderna.

La finalul maratonului, corturile din Piața Unirii se vor muta în parcarea unui centru comercial. Practic, de săptămâna viitoare, va fi deschis încă un centru de vaccinare în Focșani, unde de altfel e și cea mai mare cerere.

Autor: Claudia Toader

Sursa foto: Inquam / Octav Ganea

Citește și: Alexandru Rafila: Trebuie să avem o carantină la nivel național timp de o lună și un interval în care oamenii se pot pregăti | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.