Confidenţialitate

Maraton al vaccinărilor anti-Covid, la Craiova. Timp de 8 zile se vor face imunizări non-stop, pe baza buletinului | AUDIO

La Craiova, în așteptarea fanilor în tribune, stadionul Ion Oblemenco s-a deschis pentru maratonul vaccinărilor. Este cel mai amplu proiect de până acum: timp de 8 zile se va vaccina non-stop oricine se prezintă doar cu o carte de identitate.

10 fluxuri sunt organizate la stadionul din Bănie iar serul folosit este cel de la Pfizer. Unul dintre medici este chiar coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță.

Maratonul de la Craiova este primul de acest tip din țară. Un proiect pilot sub sloganul „Ia-ţi revanşa! Vaccinează-te cu #dozadelibertate”. Zeci de persoane au mers luni dimineață să primească prima doză de ser anticovid Pfizer.

Iar pe pagina oficială a stadionului Ion Oblemenco sunt alte îndemnuri pentru imunizare, de la fanii care abia așteaptă să revină înapoi la meciurile de fotbal ale Universității Craiova.

Ca și în cazul altor evenimente, autoritățile nu au propus o țintă pentru acest maraton. Important este să ne vaccinăm, transmite medicul Valeriu Gheorghiță, unul dintre medicii care a vaccinat luni acolo:

„Nu trebuie să ne propunem o țintă, trebuie să asigurăm vaccinarea a cât mai multor persoane, într-un timp cât mai scurt, pentru a avea o șansă cât se poate de reală de a reveni la normalitate.”

Voluntarii de la centrul de vaccinare, mulți dintre ei studenți la medicină, au spus că vor merge prin piețele din Craiova pentru a promova evenimentul. În paralel, un maraton al vaccinării are loc și la Spitalul militar din Craiova.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Lucia Ciocârlie Haranguș

Foto: Facebook / Ro Vaccinare