Confidenţialitate

Maramureș: Un elev de 17 ani care avea căștile pe urechi a fost accidentat mortal de un autobuz

Tragedia a avut loc în Sighetu Marmației, județul Maramureș. Băiatul de 17 ani a murit, după ce a fost lovit de autobuzul cu care mergea la școală. A coborât din autobuz şi a fost acroşat când traversa strada printr-un loc nepermis – având căştile pe urechi.

Accidentul s-a produs pe raza municipiului Sighetu Marmaţiei, iar un pieton de 17 ani a decedat. Din primele verificări efectuate de poliţişti a rezultat că un bărbat de 52 de ani, conducătorul unui autobuz, a efectuat viraj la dreapta şi l-a surprins şi accidentat mortal pe pieton, care s-a angajat în traversarea drumului prin loc nepermis fără să se asigure. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest şi s-a constatat că nu se afla sub influenţa alcoolului (…) Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă”, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, Florina Meteş.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş, prof. dr. Adrian Meşter, a precizat că potrivit declaraţiilor martorilor, elevul purta căşti pe urechi şi n-ar fi fost atent la manevrele autobuzului din care coborâse.”

S-a constatat că elevul avea căşti pe urechi în momentul în care a coborât din mijlocul de transport. Astfel e posibil ca acesta să nu fi observat că autobuzul se pune în mişcare şi a fost acroşat. Tânărul a fost resuscitat şi dus la spital, însă a decedat”, a spus Adriana Meşter, pentru EuropaFm.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Elevul era în clasa a XI-a şi locuia în localitatea Rona de Sus, judeţul Maramureş.