Confidenţialitate

Maramureș: Un copil de 13 ani, împușcat accidental cu o armă cu aer comprimat manevrată de un prieten al acestuia | AUDIO

Arma cu aer comprimat cu care a fost împușcat copilul de 13 ani din Maramureș a fost manevrată de un prieten al acestuia. Arma s-a descărcat accidental, au stabilit polițiștii, iar proprietarul acesteia a fost amendat și a rămas și fără dreptul de a folosi arme și muniții.

Polițiștii din Târgu Lăpuș și cei ai Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au extins cercetările în cazul băiatului care a ajuns la Spitalul Orășenesc Târgu Lăpuș prezentând o rană în zona gatului prin împușcare.

Aceștia au stabilit că minorul de 13 ani se afla în garajul unei locuințe din localitatea Trestia, împreună cu prietenul său de aceeași vârstă, care a manevrat arma iar aceasta s-a descărcat accidental. Proprietarul armei, care este deținător legal de arme și muniții, a fost sancționat contravențional cu suma de 5.000 lei.

Ca măsură complementară s-a dispus anularea dreptului de port și folosire a armelor și munițiilor deținute.

Cercetările vor continua sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Targu Lăpuș, pentru comiterea infracțiunilor de uz de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept și vătămare corporală din culpă.

Minorul este din satul Trestia, orașul Târgu Lăpuș. El a ajuns la spital cu o rană produsă prin împuşcare, în zona gâtului.

Tatăl băiatului declarase inițial că acesta s-a autoaccidentat. Cei care au anunțat Politia au fost medicii de la Unitatea de Primire Urgențe ne spune Anca Pop, purtător de cuvânt al Poliției Maramureș:

„Din primele declarații ale tatălui minorului reiese faptul că în timp ce se aflau la o locuință din satul Trestia, minorul s-ar fi accidentat cu o armă cu aer comprimat. În continuare, la fața locului s-au deplasat polițiștii Serviciului arme, exploziv și substanțe periculoase în vederea efectuării de cercetări în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor producerii incidentului.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.