Confidenţialitate

Maramureş: Rătăcită pe munte, o fetiţă de 11 ani din Cehia a fost salvată de un grup de motociclişti

O fetiţă de 11 ani din Cehia, care s-a rătăcit de tatăl său în timp ce se aflau în urcare spre Lacul Vindereul, a fost recuperată de un grup de motociclişti, aflaţi în Munţii Maramureşului, a informat, duminică, directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Maramureş, Dan Benga.

“Norocul fetiţei şi al tatălui disperat a venit de la un grup de motociclişti (enduro) care, aflându-se în zonă, au văzut fetiţa singură, au luat-o şi au coborât-o până la postul de Poliţie în localitatea Repedea unde echipele de salvare – Salvamont, Poliţie, ISU Maramureş, IGAV – elicopter POA Jibou – se mobilizau pentru căutarea micuţei”, a spus Dan Benga.

Tatăl fetei, cetăţean ceh, anunţase dispariţia copilului.

“Ultima oară fetiţa a fost văzută azi dimineaţă, în jurul orei 10,00. După căutari care au durat mai bine de o oră în zona menţionată şi datorită faptului că în zonă nu avea semnal telefonic, tatăl fetiţei a decis să coboare în localitatea Repedea pentru a cere ajutor de urgenţă. În zonă s-a semnalat şi prezenţa urşilor, aşa că misiunea a fost una contracronometru. A fost alertat şi elicopterul de la POA Jibou care a răspuns extrem de rapid solicitării de căutare-salvare”, a precizat Dan Benga.

Potrivit directorului Salvamont Maramureş, fetiţa este bine, nu a avut nevoie de îngrijiri medicale şi este împreună cu tatăl ei.