Maramureș: noi probe prelevate de la soția bărbatului confirmat cu coronavirus

Ancheta epidemiologică in cazul bărbatului de 45 de ani din Maramureș, confirmat cu coronavirus este pe cale să se încheie.
Reprezentanții Ministerului Sănătății ne-au declarat ca acesta nu a intrat în contact cu alte persoane, iar la frontiera a declarat că vine din Italia. Atat polițiștii de frontiera cât și medicii care au făcut verificările avea măști și costume de protecție. Ca mijloc de transport bărbatul a folosit mașina personală. Cu soția sa nu a intrat în contact direct, însă aceasta se află în continuare în autoizolare la domiciliu. Se așteaptă acum rezultatul de la Cluj, deoarece au fost prelevate din nou probe. Daca testul va ieși pozitiv se vor face noi verificări, pentru a stabili cu câte persoane a intrat femeia în contact. Însă dacă rezultatele vor ieșit negative, ancheta epidemiologică se va încheia.
De precizat ca în momentul în care a fost internat la Spitalul de Boli Infectioase din Baia Mare, maramureșeanul venit din Italia a fost în mediu controlat, în salon special și medicii aveau echipamente de protecție, astfel că nu a existat de contact cu vreun alt pacient sau cu alte cadre medicale din unitatea spitalicească.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS