Confidenţialitate

Maramureș: Mai mulți pacienți își retrag programările și refuză vaccinarea | AUDIO

După scandalul legat de serul AstraZeneca mai mulți medici de familie din Maramures spun ca pacienții își retrag programările și nu mai doresc sa se vaccineze. In același timp persoanele cărora urma sa le fie administrat vaccinul AstraZeneca, acum solicita alt tip de ser.

Tot mai mulți maramureșeni care s-au imunizat cu vaccinul AstraZeneca din lotul retras se tem de efectele adverse ale acestuia iar cei care erau așteptați la vaccinare doresc acum anularea programărilor.

Acest lucru este semnalat de către medicii de familie din județul Maramures care deja au primit telefoane de la pacienți in acest sens. Doctorul Gheorghe Lascu spune ca este o teama a pacienților de efectele adverse.

”Recunosc că am încercat să îi conving pe câțiva dintre ei, că este vorba de o neînțelegere, că sunt două loturi diferite, că sunt peste 70.000 de oameni care au fost vaccinați cu vaccin din al doilea lot, și că nu au fost reacții adverse suplimentare față de cele declarate până acuma. Au fost doi vârstnici de 80 și ceva de ani, către 90, care s-au bazat și se bazează pe cuvintele mele și s-au vaccinat”.

Alți medici de familie susțin ca au fost persoane care de la începutul campaniei de vaccinare au refuzat acest tip de ser, explica doctorul Viorel Manea.

”De la bun început au specificat că nu doresc acest vaccin.”

In Maramures au fost administrate 2380 de doze de vaccin AstraZeneca din lotul restras, spun autoritatile locale. Cetățenii imunizați cu vaccinul din lotul retras sunt rugați acum ca în situația apariției unor probleme de sănătate, să anunțe medicul de familie, respectiv Direcția de Sănătate Publică.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Mica Svab