Confidenţialitate

Maramureș: Fost polițist de Frontieră, condamnat pentru mită și trafic de influență | AUDIO

Ofițerul  era angajat al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației iar dosarul său a fost deschis ca urmare a unor date și informații transmise către Serviciul Judetean Anticorupție.

Pe numele sau au fost înregistrate două denunțuri privind comiterea infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență. Potrivit procurorilor DNA, politistul de frontiera desfășura cercetari  într-un caz de contrabandă cu țigări.

Acesta a pretins suma de 800 de Euro  de la una din persoanele denunțătoare dar și de la inculpatul în acel dosar. Banii urmau sa fie folosiți, după spusele ofițerului, în scopul achiziționarii unui ceas pentru procurorul de caz, în sensul încadrării într-o altă infracțiune cu o pedeapsă mai blândă și restituirea unui autoturism confiscat.

Polițistul a primit banii, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.  Curtea de Apel Cluj l-a condamnat la 3 ani şi 8 luni închisoare, cu executare, precum și interzicerea unor drepturi, pe o perioadă de 3 ani, iar decizia este definitivă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Mica Șvab