MARAMUREȘ: Fetiță împușcată în picior de polițiști în timpul unei urmăriri

O fetiță de 7 ani a fost împușcată în picior în timpul unei operațiuni de urmărire, după ce polițiștii maramureșeni au încercat să oprească o mașină cu focuri de armă.

Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, un glonț ar fi ricoșat din tabla mașinii în fata aflată pe banchetă.

Polițiștii au intervenit, joi, pentru prinderea unui șofer care nu a oprit la semnalele unei mașini de poliție pe raza comunei Poienile de sub Munte.

„Șoferul mașinii de teren și-a continuat deplasarea și a accelerat înspre autospeciala de poliție, virând brusc pe un teren accidentat, pentru a-și asigura scăparea. Ca urmare a acestui fapt, polițiștii au pornit în urmărirea autovehiculului, unul dintre aceștia executând mai multe focuri de armă, atât în plan vertical, cât și în direcția mașinii”, au transmis reprezentanții IPJ Maramureș.

În timpul urmăririi, șoferul a părăsit șoseaua, traversând albia râului Luhei.

Polițiștii au găsit autoturismul parcat lângă o casă, în care suspectul a abandonat, la niște cunoștințe, trei copii, două fete și un băiat, cu vârste cuprinse între 5 și 16 ani.

Copilul rănit a fost transportat la spital pentru a i se acorda primul ajutor, iar viața sa nu este pusă în pericol.

Suspectul urmărit de polițiști a fost prins într-o livadă din zonă și se află în custodia Poliției.

„În prezent, cercetările sunt continuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus. Menționăm faptul că autoturismul de teren era radiat din circulație și avea număr fals de înmatriculare”, au adăugat reprezentanții IPJ Maramureș.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS