Confidenţialitate

MARAMUREȘ: Controale la firma care a distribuit școlilor cornuri expirate

Val de reclamații cu cornul pt elevi în județul Maramureș. Încă 3 școli gimnaziale si un liceu care are clase primare au făcut reclamații cu privire la cornurile expirate, unele fiind chiar și cu mucegai. Miercuri urmează un control amănunțit la firma care produce si distribuie aceste produse.

Tot mai multe probleme au apărut în Maramureș cu programul “Laptele si Cornul”. După ce marți la o școală din orasul Cavnic au ajuns sute de cornuri expirate de o săptămana, si alte instituții de învățământ au primit produse neconforme.

La Colegiul Național ”Vasile Lucaciu” din Baia Mare cornurile au fost refuzate iar pe procesul verbal s-a menționat că ”produsul distribuit de SC Rosario Pan SRL nu corespunde din punct de vedere calitativ și cantitativ, respectiv unele produse nu sunt coapte, altele sunt tari, nu au toate termenul de valabilitate ștanțat, sunt urme pe un corn de culoare verde, posibil mucegai, conțin unele urme de impurități și unele par făcute din aluat remalaxat.”

Școala a încercat să ia legătura cu firma, dar la numărul de telefon indicat a intrat doar ton de fax.

La Școala Gimnazială ”George Coșbuc” din Baia Mare au fost identificate aceleași nereguli, iar școala a reușit să ia legătura telefonic, prin mobil, cu un reprezentant al firmei distribuitoare, care a promis remedierea situației, deși acesta a arătat că se îndoiește de faptul că acele cornuri ar fi tari, afirmând că ar fi fost coapte în noaptea dinaintea livrării.

O alta problema similară s-a inregistrat si la Școala Gimnaziala “Vasile Lucaciu” din Șișești, conducerea instituției sesizând faptul ca unele dintre cornuri nu au inscripționate datele de expirare, sunt tari și nu pot fi consumate de către elevi.

Miercuri va fi convocată o ședință cu toți cei implicați în acest control pentru a vedea care sunt pașii ce trebuie urmați.

În același timp, Serviciul Juridic al Consiliului Județean Maramureș va verifica în amănunt obiectul contractului încheiat cu SC Rosario Pan SRL, urmând să fie luate măsurile legale care se impun si va cere organelor abilitate un control amănunțit la aceasta societate.

De asemenea managerilor și administratorilor unităților de învățământ li s-a transmis să refuze recepționarea oricăror produse care urmează să fie distribuite copiilor daca nu prezintă toate elementele de siguranță. De precizat ca marți a fost prima zi în care s-a distribuit laptele și cornul în Maramureș.