Confidenţialitate

MARAMUREȘ: Ciupercile au început să facă primele victime

O familie a ajuns la spital cu probleme digestive, cel mai mic pacient având doar 2 ani.

Șapte persoane din localitatea maramureșeană Rona de Jos, membri ai aceleași familii, au ajuns la spital și au avut nevoie de îngrijiri medicale, în urma consumului de ciuperci.

La scurt timp după ce au mâncat ciupercile, cei doi adulți, împreună cu 5 copii, s-au prezentat la Spitalul din Sighetu Marmației, acuzând dureri abdominale, stări de greață și vărsături.

Cei mai mici dintre copii au vârsta de 2, respectiv 4 ani. Părinții lor au declarat că au cules ciupercile din pădure, iar apoi le-au prăjit.

Medicul de la Secția Urgență afirmă că, în acest caz, nu este vorba neapărat de ciuperci otrăvitoare, ci mai degrabă de modul necorespunzator de preparare a acestora, fapt ce a condus la probleme digestive.

Cei cinci copii și părinții acestora au fost transferați la Spitalul de Boli Infecțioase din Baia Mare. Starea lor este stabilă și se află în afara oricărui pericol, dar vor mai rămâne internați.

Nu este singurul caz de acest gen. Tot vineri echipajele SMURD au transportat la spital încă doi adulți, care prezentau aceleași simptome.