Confidenţialitate

Manualele pentru elevii de clasa a V-a ar urma să ajungă luni în şcoli

Manualele restante de clasa a V-a vor ajunge luni dimineața, anunță ministrul Educației. Liviu Pop avertizează editurile care au câștigat licitația că, dacă nu fac livrările la timp, vor primi amenzi.

Termenul până la care ar fi trebuit ca manualele restante să ajungă la inspectoratele școlare era 17 noiembrie. Între timp, compendiul după care elevii de clasa a V-a au învățat în primele opt săptămâni a fost parcurs integral.

Elevii primei clase de gimnaziu au început anul școlar cu manuale la doar 5 materii.

Liviu Pop a mai spus că nu s-a răzgâdit în privinţa introducerii manualului unic: “Nu o să mă răzgândesc niciodată cu lucrurile bune pe care le-am pus în programul de guvernare”.

“Manualul de bază va fi pentru fiecare programă şcolară. Pe lângă manualul de bază, oricine poate să facă manuale auxiliare, manuale alternative sau cum vreţi să le numiţi, dar important este ca toate acestea să fie avizate de către Ministerul Educaţiei. Ştiu că există foarte multe entităţi care îşi doresc să doneze anumite auxiliare, anumite materiale, mijloace. Toate acestea trebuie avizate de minister. Tot ceea ce intră şi se foloseşte în actul de predare ar trebui să fie avizat de ministerul Educaţiei, prin Inspectoratele Şcolare sau prin intermediul Casei Corpului Didactic, dar foarte important calitatea să fie verificată. Ceea ce nu s-a făcut în România în ultimii cinci ani”, a mai spus ministrul Educaţiei, Liviu Pop.