Manifestație anti-vaccin în Piața Victoriei din Capitală

În jur de 150 de persoane manifestează în Piaţa Victoriei împotriva proiectului Legii vaccinării, care prevede obligativitatea imunizării copiilor.
Protestatarii se află pe trotuarul din faţa Muzeului Antipa, iar circulaţia rutieră în Piaţa Victoriei nu este afectată.
Mulţi dintre participanţi au venit împreună cu copiii lor și susțin că proiectul de lege privind vaccinarea obligatorie este ilegal, neconstituţional şi abuziv .
De asemenea, ei spun că familia creşte copiii, nu statul și că un copil e mai bine protejat de părinți , nu de politicienii corupți.
Potrivit proiectului legii vaccinării, care va intra în vigoare la 1 ianuarie 2019, sancţiunile pentru părinţii care refuză imunizarea copiilor merg de la avertisment până la amenzi de 10.000 de lei.
Înscrierea în unităţile de învăţământ este condiționată de efectuarea vaccinurilor, iar în cazul în care schema nu este completă, este obligatoriu ca în maximum un an copiii să fie imunizaţi.
Vaccinurile obligatorii sunt cele împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei, rujeolei, rubeolei, oreionului și hepatitei B.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS