Confidenţialitate

Mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin, pentru crime de război, emis de Curtea Penală Internațională

Mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin, pentru crime de război, emis de Curtea Penală Internațională. CPI susține că acesta este responsabil de crime de război, inclusiv de deportarea ilegală a copiilor din Ucraina în Rusia.

CPI susține că acesta este responsabil de crime de război, inclusiv de deportarea ilegală a copiilor din Ucraina în Rusia, scrie BBC.

Tribunalul Internațional de la Haga a emis mandate de arestare pe numele lui Vladimir Putin și al comisarului său pentru drepturile copilului, Maria Alekseyevna Lvova-Belova, pentru „deportarea ilegală” a unor copii ucraineni.

Judecătorii au apreciat că există „motive rezonabile de a crede că fiecare suspect poartă responsabilitatea pentru crima de război de deportare ilegală a populației și pentru cea de transfer ilegal de populație din zonele ocupate ale Ucrainei în Federația Rusă, în dauna copiilor ucraineni”, scrie The Guardian.

Judecătorii au luat în considerare emiterea de mandate secrete, dar au decis că publicarea acestora ar putea „contribui la prevenirea comiterii de noi infracțiuni”.

Moscova a declarat că nu recunoaște jurisdicția CPI.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Ce am aflat nou despre Vladimir Putin de la debutul războiului. Două lucruri care i-a luat prin surprindere pe istorici cu privire la liderul de la Kremlin | AUDIO