Confidenţialitate

Manchester United s-a calificat în semifinalele Europa League

Anderlecht Bruxelles a fost eliminată de Manchester United din sferturile Europa League. Echipa lui Alex Chipciu și Nicușor Stanciu a pierdut cu 2-1 după prelungiri, meciul jucat joi seară pe “Old Trafford”.

La finalul primelor 90 de minute scorul a fost egal: 1-1, la fel ca în tur, cele două goluri fiind marcate de Mkhitaryan pentru gazde, în minutul 10, și Hanni pentru oaspeți, în minutul 32. Victoria englezilor a fost adusă de Rashford în minutul 107.

Chipciu a jucat la belgieni până în minutul 64, iar Stanciu a intrat pe teren tot atunci, în locul altui coleg.

În semifinale s-au mai calificat Ajax Amsterdam și Olympique Lyon. Ajax câștigase prima manșă cu 2-0 contra lui Schalke 04, scor cu care au condus pe teren propriu și nemții, aseară. Olandezii au rămas în 10 în minutul 80, dar au marcat apoi de 3 ori în prelungiri, una din reușite fiind autogol al lui Schalke.

Lyon a avut nevoie de lovituri de departajare contra turcilor de la Besiktas, la Istanbul. Gazdele au avut 2-1 în minutul 90 – scor cu care cedaseră în Franța, iar la loviturile de la 11 metri au pierdut cu 6-7.

În fine, în penultimul act va merge și Celta Vigo, care a remizat, 1-1, cu Genk, după ce câștigase turul cu 3-2.

Tragerea la sorți pentru semifinalele din Europa League și Champions League are loc vineri, după ora 13:00, în Elveția, la Nyon.