Confidenţialitate

Manchester United l-a cumpărat pe Nemanja Matici de la Chelsea

Unul dintre cele mai scumpe transferuri ale verii s-a perfectat în campionatul Angliei. Manchester United l-a adus pe mijlocașul sârb al lui Chelsea, Nemanja Matici, pentru 40 de milioane de lire sterline, adică aproape 45 de milioane de euro, anunță BBC.

Fotbalistul de 28 de ani a semnat o înțelegere pe trei sezoane cu gruparea “diavolilor”. Tehnicianul Jose Mourinho îl consideră pe Matici un jucător de echipă, care are toate calitățile dorite la un fotbalist, “devotament, consistență și ambiție”.

Matici a fost readus pe Stamford Bridge chiar de Mourinho, în 2014, care a achitat atunci pentru el 21 de milioane de lire sterline portughezilor de la Benfica Lisabona.

Venit de la Kosice, mijlocașul mai fusese legitimat la Chelsea între 2009 și 2011, dar a fost mai mult rezervă. În 2011, londonezii l-au cedat ca parte în transferul fundașului David Luiz de la Benfica.

În sezonul trecut din Premier League, câștigat de Chelsea, Nemanja Matici a jucat 35 de meciuri și a înscris un gol.

El este al 3-lea jucător transferat de Manchester United în această vară, după fundașul Victor Lindelof, cumpărat de la Benfica pentru 31 de milioane de lire sterline și atacantul Romelu Lukaku, adus de la Everton cu 75 de milioane de lire sterline.