Confidenţialitate

Mănăstirea care a livrat mâncarea pentru pacienții Spitalului de Psihiatrie Murgeni a fost amendată cu 40.000 de lei. Nu avea autorizație pentru cantină sau catering | AUDIO

Mănăstirea care a livrat alimentele pe bază de pește, consumate de pacienții Spitalului de Psihiatrie Murgeni, a fost amendată de Direcția Sanitar Veterinară cu 40.000 de lei. Mănăstirea nu avea autorizație pentru cantină și nici pentru serviciile de catering.

Polițiști, procurori, inspectori sanitari și sanitar-veterinari au descins încă de seara trecută la mănăstirea Florești, care și-a făcut pomană marți și a trimit spitalului de psihiatrie Murgeni mâncare și produse pe bază de pește.

Bucătăria mănăstirii a fost sigilată, tot peștele găsit în congelatoare a fost pus sub sechestru și urmează să fie analizat. Au fost ridicate, de asemenea, și conserve de pește, care au ajuns la spital și au fost consumate de pacienți.

Inspectorii au verificat și comercianții de unde s-a cumpărat peștele care a ajuns la pacienții de la Murgeni

Toate produsele vor fi analizate în laborator, dar până rezultatele vor fi gata, au fost descoperite și nereguli. Mai exact, mănăstirea nu avea autorizație de funcționare și avizele necesare pentru cantină și pentru serviciile de catering, ceea ce a atras o amendă de 40.000 de lei. Controalele inspectorilor sanitar veterinari au continuat și astăzi, inclusiv la comercianții de unde a fost cumpărat peștele care a ajuns pe masa pacienților de la Murgeni.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Analizele făcute la Iași vor arăta dacă mâncarea livrată de mănăstire are legătură cu moartea a trei pacienți și îmbolnăvirea altor 30 de persoane, care au fost transferate la spitalele din Vaslui, Iași și Bîrlad.

Au fost prelevate inclusiv probe de apă din rețeaua ce alimentează spitalul, un alt scenariu fiind varianta ca aceasta să fi fost contaminată. Nu se va ști cu certitudine ce s-a întîmplat decât în momentul cînd vor veni rezultatele analizelor.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea