Managerul spitalului Mioveni, după demisiile unor medici: E greu să ieși la luptă cu mâinile goale

Mai multe cadre medicale de la Spitalul din orașul argeșean Mioveni, inaugurat în 2019, și-au dat demisiile după ce s-a decis ca unitatea să devină suport pentru tratarea pacienților de COVID-19.

Managerul spitalului recunoaște că e greu „să ieși la luptă cu mâinile goale”.

Horia Trăilă nu a acceptat demisiile subalternilor.

„Nemulțumirea este legată de faptul că dacă ieși la luptă trebuie să cunoști câte gloanțe ai. Când ieși la luptă cu mâinile goale, e greu. Nu poți face un plan”, a declarat managerul pentru Mediafax.

“Vom lupta, să nu creadă lumea să suntem lași”, a adăugat el.

„Așteptăm niște precizări de la Ministerul Sănătății. Echipamente avem din ce am achiziționat și ce am primit din donații. Măști FFP3 avem zero, FFP2 avem 25, combinezoane 60. Am primit niște combinezoane care nu sunt pentru așa ceva. (…) Spitalul nu a fost gândit ca fiind de Boli Infecțioase. (…) Pentru această infecție e mai periculos decât un spital vechi”, a mai precizat Horia Trăilă.

La rândul său, prefectul de Argeș a declarat că spitalul va primi echipamente.

„Este decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (ca spitalul de la Mioveni să devină suport COVID-10 – n.r.), există avize DSP. Spitalul este compatibil. Nu avem niciun motiv să schimbăm decizia. Echipamentele vor veni”, a precizat Emanuel Soare.

Spitalul din Mioveni a costat 68 de milioane de euro, fiind construit de la zero.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS