Confidenţialitate

Managerul spitalului Victor Babeș din Timișoara: Lupta, la ATI. De acolo vor veni decesele | AUDIO

Tot mai multe cazuri de infectări cu SARS-CoV-2. Secțiile de ATI sunt aproape pline, avertizează medicii care constată creșterea numărului de cazuri grave de COVID-19.

Virusul se răspândește cu rapiditate, iar situația este gravă, spune la Europa FM managerul Spitalului Victor Babeș din Timișoara, Cristian Oancea:

Sunt lucruri îngrijorătoare, înfricoșătoare. În spitalul nostru din Timișoara este plin. Începem să ne bazăm pe spitalele suport. Rata de creștere este exponențială. Lupta se va da în unitățile de Terapie Intensivă. Acolo, practic, sunt cazurile foarte severe și de acolo vor veni și decesele.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Numărul de paturi libere din spitale scade, iar autoritățile sanitare vor apela la unitățile medicale modulare:

La noi la ATI, pe secție, mai avem un loc. Am instalat o unitate mobilă de Terapie Intensivă, căreia să-i dăm drumul mâine sau poimâine. Căutăm să vedem cu reducerea de personal cum avem resursa umană necesară să o activăm cât mai rapid și cât mai bine.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În contextul creșterii numărului de cazuri de îmbolnăvire, unele spitale ar putea redeveni unități medicale doar pentru bolnavii de COVID-19, ca în cazul spitalului Colentina.