Managerul Spitalului Malaxa, Florin Secureanu, a fost demis

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a anunțat că l-a demis pe managerul spitalului Nicolae Malaxa din București.

În prezent, o echipă a DNA se află în spital și ridică mai multe documente. Sunt verificate contractele încheiate de spital.

Investigațiile au loc după ce o anchetă publicată pe site-ul tolo.ro a dezvăluit că managerul spitalului Malaxa scoate bani din unitatea medicală ilegal, prin facturi fictive. El a fost înregistrat când își înjură angajații.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea spune că a aflat din presă despre ilegalitățile comise de managerul spitalului Malaxa, Florin Secureanu. A încercat, în repetate rânduri, să ia legătura cu acesta, dar are telefonul închis și nu este de găsit nici în spital.

Florin Secureanu conduce spitalul Nicolae Malaxa din Capitală din 2007. El ar fi scos bani din bugetul spitalului, prin facturi fictive emise către o firmă din Iași, care nu mai există, deoarece a fost  dizolvată în vara anului trecut – reiese dintr-o anchetă publicată pe site-ul tolo.ro. Ar fi fost decontate inclusiv cheltuieli de înmormântare pentru rudele unor cunoștințe din primărie.

Jurnaliștii de la Gazeta Sporturilor au publicat o înregistrare audio, în care managerul Spitalului Malaxa îi înjură și îi amenință pe angajații care refuză să țină o contabilitate dublă.

Pentru a-i face cadouri iubitei în vârstă de 24 de ani, managerul spitalului Malaxa a încheiat 10 contracte cu o firmă de bijuterii din București. În acte, firme se ocupa de sterlizarea instrumentarului ginecologic. În realitate, managerul spitalului a cumpărat bijuterii de 9000 de euro pentru iubita sa, pe care o alintă Vrăbi (după o scenetă cu Toma Caragiu). Tot spitalul i-a plătit acesteia o factură telefonică de 20.000 de lei.

În plus, cei doi ar fi apărut recent la o gală din Londra, unde au ridicat două premii, unul dintre ele, în numele primarului Capitalei. O firmă care, la rândul său avea contracte cu spitalul Malaxa, ar fi plătit 6000 de euro pentru cele două premii cu care s-au fotografiat Florin Secureanu și iubita lui.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS