Confidenţialitate

Managerul Spitalului de copii din Iași: Unitatea funcționează în ”parametri optimi” după incendiul de marți

Managerul Spitalului pentru Copii ”Sfânta Maria” din Iaşi, Alina Belu, a anunţat că unitatea medicală funcţionează “la parametri optimi” după incendiul de ieri  şi că se continuă dezinfectarea tuturor spaţiilor afectate.

”Avem un cabinet și o sală de tratament afectate de flăcări, parțial, și de apă. La etajul 2, zona-tampon Covid, ATI Covid era gol, nu avem cazuri, la etajul 3, în care există parte din ATI non-Covid și bloc operator. Acolo a trebuit aerisit și dezinfectat ca să putem să realizăm urgențele”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

O anchetă privind cauza incendiului este în desfășurare. Una dintre variantele luate în calcul este o defecțiune la instalația electrică, care este veche de mai bine de 50 de ani, precizează președintele Consiliului Județean, Costel Alexe:

”Este clar că sunt o serie de nereguli, practic și aici, în secția unde a izbucnit incendiul, nu știm pe unde este instalația electrică. Categoric, și Spitalul Sfânta Maria, ca și alte spitale din Iași are nevoie urgentă de investiții și împotriva incendiilor și pentru dotare cu aparatură medicală.

De când este instalația electrică?

Din 1970, de când a fost dat în folosință acest spital.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Un incendiu a izbucnit marți seară, la Spitalul pentru copii din Iaşi și a fost activat planul roşu de intervenţie. În total 31 de persoane – copii, aparţinători şi personal medical – au fost evacuate, fără a fi înregistrate victime.