Confidenţialitate

Managerul Spitalului Bagdasar Arseni: „Sperăm să punem în funcțiune tot azi secția UPU. Primim 170-200 de urgențe pe zi” | AUDIO

Se fac verificări și reparații la noua Unitate de Primiri Urgențe a Spitalului Bagdasar Arseni, unde a izbucnit un incendiu în această dimineață. Conducerea spitalului speră să reușească să pună în funcțiune din nou clădirea astăzi, pentru că sunt multe cazuri care au nevoie de tratament.

„Imperativul este să punem cât mai repede în funcțiune pentru că noi primim 170-200 de urgențe pe zi în clipa de față. Urgențe care în mod evident vor trebui absorbite de sistemul de primiri urgențe ale Bucureștiului și va pune o foarte mare presiune pe colegii noștri. Așadar, în clipa de față încercăm să facem aceste reparații în cursul zilei de azi după care vom solicita Inspectoratului pentru Situații de Urgență să vină să facă o evaluare de specialitate și căutăm să redeschidem, dacă este posibil, tot azi”, a spus managerul Spitalului Bagdasar Arseni, Andi Nodiț.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Incendiul a avut loc la acoperișul clădirii, deschise în toamna anului trecut. 7 pacienți se aflau în Unitatea de Primiri Urgențe, în momentul în care aceasta s-a umplut de fum. Echipamentele nu au fost afectate.

Managerul Spitalului Bagdasar Arseni spune că incidentul nu a fost unul grav, iar instalația electrică nu a fost supraîncărcată.

„A fost un incident minor generat de un cablu exterior supus intemperiilor și factorilor de mediu. Probabil că orice cablu electric poate prezenta un astfel de risc”, a adăugat managerul Spitalului Bagdasar Arseni.

Întrebat dacă a fost vorba despre o suprasolicitare a instalației electrice, managerul Spitalului Bagdasar Arseni a spus că: „Nu există motive pentru care instalația electrică să fi fost suprasolicitată azi. Au fost momente în care instalația a fost, într-adevăr, în sarcină maximă, dar clădirea este automatizată și o astfel de depășire de sarcină ar fi imediat semnalată”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Sursa foto: ISU BIF

Citește și: Incendiu la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală | Nicio persoană rănită