Confidenţialitate

Managerul de comunicare al EURO 2020 explică în ce condiții va fi permis accesul suporterilor pe Arena Națională | AUDIO

Pregătirile pentru Campionatul european de fotbal sunt în toi. Arena Națională din București va găzdui patru meciuri: trei din grupe și unul din optimi.

Cum se va face accesul pe stadion pentru spectatori? Vor exista mai multe centre în oraș unde fanii vor primi o brățară specială, după ce dovesdesc că s-au vaccinat sau au un test negativ COVID. 

Managerul de comunicare al EURO 2020, Răzvan Mitroi, pentru Europa FM:

„Va fi un sistem mult mai simplu, în sensul că verificarea certificatului de vaccinare sau a unei testări rapide se va face la câteva centre medicale din București, pe care noi le vom anunța din timp. Acolo, în urma acestor verificări, vor primi o brățară de acces ca la orice concert, o brățară nedestructibilă, cu care se prezintă la stadion. Deci, intrarea la stadion va avea două condiții: biletul și brățara de acces.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Nu mai sunt disponibile bilete pentru meciurile din grupă care pot primi spectatori, dar nu mai mult de 25% din capacitatea arenei. Organizatorii vor să crească acest procent la 50% pentru meciul din optimi:

„Încă suntem în așteptarea aprobării pentru creșterea capacității în tribune la al patrulea meci, care este optimea de finală, unde ne dorim să creștem până la 50% și să vedem în ce fel putem pune în aplicare și o dorință a autorităților, ca această creștere de la 25 la 40-50% să fie oferită, prin vânzare, evident, doar românilor vaccinați.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Primul meci găzduit de Arena Națională va fi pe 13 iunie.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea