Confidenţialitate

Managerii anticipează o stabilizare a activității în industrie și servicii. Cresc prețurile în construcţii

Managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni o relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural +5%).

Referitor la numărul de salariaţi, se estimează stabilitate, soldul conjunctural fiind de -5% pe total industrie prelucrătoare. Pentru preţurile produselor industriale se prognozează o relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +5%).

Potrivit estimărilor din luna septembrie 2020, în activitatea de construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni tot o stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural +3%), precum și a numărului de salariaţi (sold conjunctural -1%).

În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează o creștere moderată a acestora (sold conjunctural +8%).

În sectorul de comerţ cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni, o tendinţă de creștere moderată a activităţii economice (sold conjunctural +10%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra o creștere moderată (sold conjunctural +13%).

Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni o creștere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +14%).

Pentru următoarea perioadă, managerii societăţilor comerciale estimează creșterea moderată a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +13%).

Conform estimărilor din luna septembrie 2020, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte o relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +4%). În sectorul de servicii se estimează o relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural -1%).

Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea o tendinţă de relativă stabilitate (sold conjunctural -1%).