Confidenţialitate

Mama și apropiații lui Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai, vizați de percheziții ale polițiștilor și procurorilor

11 percheziții au loc în această dimineață în locuințele unor adolescenți care ar fi furnizat droguri la petreceri în Capitală, dar și pe litoral.

Printre cei vizați de percheziții s-ar afla apropiați, dar și familia lui Vlad Pascu, tânărul de 19 ani, care a  accidentat mortal o fată și un băiat în 2 Mai, în timp ce conducea sub influența drogurilor.

Tinerii  – în locuințele cărora au ajuns polițiștii în această dimineață – provin din familii cu posibilități materiale și sunt suspectați că procurau droguri de risc și de mare risc de la dealuri sau prin comenzi online. Le furnizau apoi unor consumatori din familii înstărite la petreceri private din București și în diverse cluburi pe litoral.

Cannabis, comprimate ecstasy, cocaină, dar şi alte droguri sintetice erau livrate consumatorilor de stupefiante, spun polițiștii. Aceștia menționează că vor puneîn executare trei mandate de aducere, precum şi mai multe citaţii, iar persoanele respective vor fi conduse la DIICOT pentru audieri.

Surse judiciare au spus pentru Agerpres că printre cei care vor fi duși la audieri la DIICOT, se află și mama lui Vlad Pascu, suspectată pentru infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei, după ce ar fi încercat să influenţeze martori din dosarul în care e vizat fiul ei.

Celelalte percheziţii îi vizează pe  tineri din anturajul lui Vlad Pascu, traficanţi de droguri care se aflau cu acesta pe litoral în perioada producerii accidentului de la 2 mai, în urma căruia o fată și un băiat au murit și alți trei au fost răniți de mașina condusă de tânărul de 19 ani, aflat sun influența drogurilor.

(Video: DIICOT)