Mama premierului Victor Ponta, la DNA Ploiesti / O ora de audiere (AUDIO)

Cornelia Naum a fost chemată de procurorii anticorupţie pentru a da declaraţii în dosarul privind fraudarea de fonduri europene destinate extinderii canalizării din oraşul Comarnic, în care este arestat cumnatul premierului, Iulian Herţanu.

Mama premierului Victor Ponta a venit însoţită de avocat la sediul DNA Ploieşti în jurul orei 9 dimineaţa. După ce s-a legitimat, Cornelia Naum a fost invitată să aştepte în hol, ea intrând la audieri după ce a aşteptat timp de aproximativ trei sferturi de oră pe o bancă aflată în holul instituţiei.

Aceasta a trebuit să explice dacă societatea de audit fiscal pe care chiar ea a înfiinţat-o la începutul anilor 2000 are vreo legatură cu societăţile comerciale implicate în proiectul finanţat cu fonduri europene destinate extinderii canalizării oraşului Comarnic.

Audierile nu au durat mult, astfel că în jurul orelor 11 Cornelia Naum a ieşit din biroul procurorului de caz, dar a refuzat să facă declaraţii în fatţa presei, în schimb avocatul său a precizat jurnaliştilor că mama premierului are calitatea de martor şi că va rămâne cu această calitate.

Cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu, este arestat în acest dosar, fiind suspectat împreuna cu mai mulţi oameni de afaceri că ar fi fraudat fonduri europene. Este vorba despre un contract finanţat de Uniunea Europeană prin care se urmărea reabilitarea reţelelor de canalizare din Comarnic, însă procurorii anticorupţie spun că aceste contracte ar fi fost fraudate. Practic, o parte din banii care s-au alocat pentru aceste lucrări s-ar fi folosit în interes personal.

Prejudicul este estimat la aproximativ 8 milioane de lei şi există şi suspiciuni de evaziune fiscală cu un prejudiciu de aproximativ 2 milioane şi jumătate de lei.

În acelaşi dosar au mai fost audiaţi deputatul Sebastian Ghiţă, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, fiul acestuia, deputatul Vlad Cosma, toţi trei aflaţi acum sub control judiciar, dar şi Alexandra Herţanu, sora premierului, aceasta având însă calitatea de martor.