Malta, o destinație caldă pentru Revelion

Malta are o suprafață puțin mai mare decît cea a Bucureștiului, ceea ce reprezintă un avantaj pentru turiști: într-o săptămână, pot vedea o țară întreagă. Situată foarte aproape de Sicilia și la aproape 300 de km de Tunisia, Malta a primit influențe și dintr-o parte, și din cealaltă – lucru care se vede, de exemplu, în bucătăria malteză. În plus, adăugăm influența britanicilor, care au ocupat acest arhipelag ani buni. Datorită acestui lucru, mulți locuitori vorbesc fluent engleza.

 

Unul din locurile impresionante este Medina, numit și Orașul Tăcerii. La polul opus este Saint Julien, orașul în care pub-urile și cluburile sunt prezente la tot pasul. Turiștii pot face și croaziere în jurul Maltei sau safari cu jeep-uri pe Insula Gozo.

 

Malta poate fi o destinație potrivită și pentru petrecerea Revelionului. Ofertele au apărut deja. Cinci nopți de cazare în hoteluri de 4 stele costă de la 400 de euro de persoană, sumă în care includem și transportul cu avion. La 5 stele, tarifele încep de la aproximativ 600 de euro de persoană.

 

foto: Grota Albastră