Confidenţialitate

Malaezia anunță un lockdown total, timp de două săptămâni, din cauza creșterii alarmante a cazurilor Covid

Prima zi de vară aduce un lockdown total în Malaezia. De la 1 iunie și până la jumătatea lunii, toate sectoarele economice şi sociale vor fi închise, urmând să funcţioneze doar serviciile esenţiale, a anunțat şeful guvernului malaezian.

Propagarea coronavirusului a fost mai accelerată în ultimele săptămâni, parţial din cauza mutațiilor mult mai contagioase ale virusului; acest lucru a pus o presiune suplimentară pe capacităţile spitalelor.

Autoritățile de la Kuala Lumpur susțin că dacă numărul de infectări va scădea după primele două săptămâni de restricții, guvernul va permite ca anumite sectoare să se redeschidă treptat în următoarea lună; apoi toate domeniile vor putea funcţiona normal.

Malaezia a raportat vineri aproape 8.300 de cazuri noi de infectări cu coronavirus, un record pentru a patra zi consecutiv.

Tot la sfârșitul săpătmânii trecute au fost înregistrate şi 61 de decese.

Malaezia a început programul de vaccinare împotriva COVID-19, însă criticii acuză ritmul lent al imunizărilor. Aproape 2, 7 milioane de persoane au primit cel puțin o doză de vaccin.