Confidenţialitate

Majorarea salariilor bugetarilor, aprobată de Guvern. Câți bani vor primi în plus polițiștii și cadrele didactice | AUDIO

Guvernul a aprobat vineri majorarea salariilor bugetarilor din această lună. Creșterea va fi cu un sfert din diferența între salariul aflat în plată si ce prevede legea salarizarii unitare, adoptată încă de acum 5 ani și care nu a fost respectată în totalitate.

Categorii profesionale precum polițiștii și cadrele didactice au restanțe mai mari.

Premierul Nicolae Ciucă spune că bugetul își permite majorările salariale, iar ca argumente, Executivul a adus creșterea inflației și scăderea nivelului de trai din cauza creșterii prețurilor în ultimele luni:

„Este o creștere în concordanță cu disponibilitatea bugetară și o creștere în conformitate cu discuțiile pe care le-am avut cu partenerii noștri sociali și desigur ca urmare a deciziei pe care am luat-o la nivelul coaliției.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Pe de altă parte, tot vineri, Guvernul va majora plafonul de garanții pentru investitori în cadrul programelor IMM Invest Plus cu peste 10 miliarde de lei .

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu:

„Am considerat necesar din discuțiile cu operatorii economici să propunem suplimentarea acestui program pentru a asigura finanțare și pe partea a doua a anului pentru că acești bani se vor duce în investiții, mai ales în zona de producție-procesare. Vor ajuta și partea de sector de sector de construcții unde avem de recuperat partea de început a anului, când a fost o serie de distorsiuni de piață datorate creșterii prețurilor la materialele de construcții.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Primarul din Vatra Dornei, șir de elogii la adresa lui Ciucă: „Soarele a venit cu domnul premier. Aici este acceptat, iubit și primit cu ospitalitate”