Confidenţialitate

Încep înscrierile la Bacalaureat

Luni, încep înscrierile pentru prima sesiune a Bacalaureatului 2016.

Absolvenţii de liceu se pot înscrie până vineri.

Prima proba a examenului de maturitate va fi pe 13 iunie.
Candidaţii se pot înscrie în baza fişei-tip informatizată la secretariatele liceelor unde au absolvit. În cazul elevilor din promoţia 2016, diriginţii întocmesc tabele de înscriere la prima sesiune de bacalaureat. Tabelele cuprind opţiunile pentru probele de examen şi semnătura elevilor.

Cei din anii anteriori – care nu au promovat bacalaureatul – trebuie sa depuna actele la secretariatul liceului absolvit, inclusiv adeverinţa cu notele la probele pentru care solicită recunoaşterea la examenul din această sesiune.

Prima sesiune a bacalaureatului va debuta, în 13 iunie, cu proba orala de limba română. Între 21 si 24 iunie va avea loc proba de evaluare a competenţelor digitale, urmată, între 27 iunie şi 1 iulie, de proba orala la limba străină.

Probele scrise încep pe 4 iulie, cu examenul la română, iar pe 5 iulie – proba la limba maternă. Pe 6 iulie va fi susţinută proba obligatorie a profilului, iar pe 8 proba la alegere. Rezultatele vor fi afişate pe 12 iulie, zi în care vor putea fi depuse contestaţiile. Rezultatele finale vor fi comunicate pe 16 iulie.