Confidenţialitate

Maica Tereza a fost sanctificată de Papa Francisc

La evenimentul de la Vatican au participat si 1.500 de oameni ai străzii care au fost adusi cu autobuze, la Roma. Alaturi de ei, la slujba au participat alti zeci de mii de pelerini care au ajuns la Vatican înainte de răsărit din mai multe colţuri ale lumii.

Cardinalul Angelo Amato a citit o scurtă biografie a realizărilor Maicii Tereza, apoi Papa a canonizat-o în numele Bisericii Catolice.

Sute de călugărite ale Ordinului Misionarii Caritatii au participat la eveniment, alături de 13 şefi de state şi de guverne. Un număr de 1.500 de oameni fără adăpost din Italia au fost aduşi cu autobuze la Roma şi au primit locuri speciale în cadrul ceremoniei. Lor le-a fost oferit şi un prânz, bazat pe pizza, care le-a fost servit de 250 de maici şi preoţi.
Ceremonia de la Vatican a putut fi urmărită pe ecrane de mari dimensiuni amplasate Calcutta, acolo unde Maica Tereza a infiintat, in 1950, Ordinul Misionarii Caritatii.
Maica Tereza a fost laureată a premiului Nobel pentru pace in 1979.

Două vindecări miraculoase, după moartea Maicii Tereza, în 1997, au fost atribuite demersurilor sale.

Astfel, in 2002, Vaticanul a decis că o femeie din India care avea o tumoare la stomac a fost vindecată miraculos, după ce s-a rugat la Maica Tereza.

Iar Papa Francisc a recunoscut, în urmă cu un an, un alt miracol, atribuit Maicii Tereza – vindecarea inexplicabilă a unui bărbat care suferea de o maladie cerebrală mortală.

Există insa si voci care au criticat activitatea ei. Mai multe persoane au atras atenţia asupra lipsei normelor de igienă în spitalele conduse de comunitatea sa de călugăriţe şi că Maica Tereza ar fi acceptat bani din partea dictatorilor pentru acţiunile sale caritabile.