Confidenţialitate

Maia Sandu vine într-o vizită oficială la București. Va discuta cu Iohannis depre provocările de securitate din zonă

Președintele Republicii Moldova face joi o vizită de lucru în România. Maia Sandu va fi primită de președintele Klaus Iohannis. Ar urma să discute proiecte „menite să conecteze Republica Moldova cu spațiul Uniunii Europene” și despre provocările de securitate, anunță Administrația Prezidențială.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a publicat un mesaj pe Twitter după întâlnirea pe care a avut-o marți cu Joe Biden, aflat în vizită la Varșovia.  „A fost un privilegiu să-l cunosc și să ascult discursul istoric al lui Joe Biden, la Varșovia. Moldova prețuiește libertatea și ne angajăm să rămânem parte a lumii libere. Recunoștința mea sinceră față de președintele Biden pentru sprijinul său neclintit pentru Moldova și pentru solidaritatea cu noi”, a transmis Maia Sandu.

Marți seară, Maia Sandu a asistat la discursul lui Joe Biden.

Publika TV Chișinău subliniază că se afla în primul rând din fața scenei din Grădina Castelului Regal din Varșovia. În  timpul discursului, președintele american a salutat-o și a îndemnat invitații să o aplaude.

„De fapt, voi, în Polonia știți mai bine decât oricine ce înseamnă solidaritatea, ce înseamnă să luptați împotriva opresiunii. Ne amintim cum Varșovia a fost distrusă în Al Doilea Război Mondial și prin ce a trebuit să treacă Polonia sub regimul comunist. Iar acum oamenii din alte locuri, precum Belarus, continuă să lupte pentru democrația lor.

Vedem dorința moldovenilor de a trăi în libertate. Ei și-au câștigat independența și acum sunt pe cale de a deveni membri ai Uniunii Europene. Doamnă președinte Sandu, suntem mândri să stăm alături de dumneavoastră. Un rând de aplauze pentru doamna președinte”, a spus Joe Biden.

În cadrul întâlnirii cu Maia Sandu din Varșovia, președintele Biden a reafirmat sprijinul puternic al SUA pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova și a subliniat asistența continuă pentru a ajuta Moldova să traverseze actualele provocări, se mai arată în comunicatul Casei Albe.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Joe Biden în Polonia: Acum un an, Kievul era în pericol de a cădea. L-am vizitat: Kievul rezistă și este puternic | VIDEO