Confidenţialitate

Maia Sandu, în Parlamentul European: Crimeea e Ucraina, Donbas e Ucraina, Kievul e Ucraina. Acest război nu are niciun fel de justificare și trebuie să fie oprit rapid | AUDIO

Într-un discurs care a stârnit aplauze în Parlamentul European, președinta Republicii Moldova Maia Sandu a vorbit în termeni duri despre războiul declanșat de Rusia în Ucraina. A afirmat că acțiunea Rusiei a declanșat o tragedie fără margini, care trage Europa cu un secol în urmă. La finalul discursului, Maia Sandu a cerut acordarea statutului de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană.

„Vom continua să oferim ajutor umanitar Ucrainei și vom continua să fim alături de poporul ucrainean. Sunt vecinii noștri, prietenii noștri, partenerii noștri. Am condamnat războiul în Ucraina și sprijinim suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei așa cum am făcut-o întotdeauna. Crimeea e Ucraina, Donbas e Ucraina, Kievul e Ucraina. Acest război nu are niciun fel de justificare și trebuie să fie oprit rapid”, a spus Maia Sandu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Maia Sandu: Am apelat să fie retrase trupele rusești de pe teritoriile noastre

 

Președinta Republicii Moldova a dat asgurări că se încearcă, pe căi diplomatice, menținerea unei situații stabile în Transnistria. De la tribuna Parlamentului European a cerut retragerea trupelor rusești din regiunea separatistă.

„Conflictul din Transnistria este o altă provocare cu care avem de-a face. Noi nu ne dorim nici război, nici destabilizare. Azi considerăm că nu există o amenințare iminentă a Moldovei să fie și aceasta atrasă în război. Am apelat să fie retrase trupele rusești de pe teritoriile noastre pentru că prezența lor în regiunea Transnistria încalcă neutralitatea și independența noastră”, a mai spus Maia Sandu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Sursa foto: Facebook / Maia Sandu

Citește și: Rusia susține că peste 950 de soldați ucraineni aflați la Azovstal s-au predat. În combinat s-ar mai afla comandanți de rang înalt