Confidenţialitate

MAI: Un jandarm a fost rănit şi dus la Spitalul Floreasca, alţii au fost răniţi, dar au revenit în dispozitiv

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, în această seară, la un post de televiziune, că un jandarm a fost rănit în urma altercaţiilor din Piaţa Victoriei, el fiind transportat la Spitalul Floreasca unde se află sub îngrijire medicală şi este în afara pericolului, iar alţi membri ai forţelor de ordine au fost răniţi uşor, dar au revenit în dispozitiv.

Carmen Dan a făcut un apel la manifestanţi să părăsească Piaţa Victoriei şi să se delimiteze de grupul de “huligani” care provoacă violenţe.

Ministrul de Interne a adăugat că sunt peste 1.000 de jandarmi în piaţă în acest moment.

Un grup izolat de câteva zeci de persoane din Piaţa Victoriei a aruncat cu sticle, cu torţe şi cu petarde spre jandarmi, care au intervenit cu gaze lacrimogene.

Forţe de la Brigada Specială de Intervenţie şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au ajuns în Piaţa Victoriei, în urma incidentelor provocate de două grupuri izolate. În urma acestor incidente, Jandarmeria a făcut apel către manifestanţi să se delimiteze de aceste persoane.

Numărul manifestanţilor din Piaţa Victoriei din Capitală care, la un moment dat, ajunsese la 120.000 a început să scadă, ajungând acum la câteva mii.