Confidenţialitate

Mai puțin de jumătate dintre candidații la Titularizare au fost admiși

Mai puțin de jumătate dintre profesorii care au dat examenul de titularizare l-au și luat.

Mai exact, 47,40% dintre candidaţi au fost declarați admiși, adică au luat note peste 7 și au – de acum – un loc pe o perioadă nedeterminată în învățământ.

Cifrele Ministerului Educației Naționale mai arată că nici 1 % din totalul de 21.000 de candidați nu au obținut nota maximă la examenul de Titularizare iar 27 dintre candidați au fost eliminați din examen pentru că au încercat să copieze.

În Ialomița, peste jumatate dintre candidati au picat proba scrisă.

În Alba, aproximativ 20% dintre cei care s-au prezentat la examenul de titularizare nu pot fi nici măcar suplinitori, deoarece au obținut note sub 5.

Județul Dolj, în schimb, s-a remarcat cu cel mai ridicat procent de note peste 7 (58,7%). În timp ce cel mai scăzut procent de note peste 7 a fost în judeţul Caraş-Severin (30,04%).

Contestaţiile la examenul de Titularizare se înregistrează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene marţi, până la ora 21,00, respectiv miercuri, până la ora 15,00, iar rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul titularizare.edu.ro pe 24 iulie.