Confidenţialitate

Mai mulți parlamentari care susțin adoptarea legii certificatului verde au fost amenințați cu moartea | AUDIO

Mai mulți parlamentari care susțin adoptarea legii certificatulu verde au fost amenințați cu moartea lor și a membrilor de familie. Cei mai mulți sunt de la PNL, cel puțin 10, așa că luni, unul dintre aleșii care au primit asemenea mesaje va ridica problema într-o ședință a partidului în vederea sesizării Poliției sau Procuraturii. Anca Grădinaru a discutat cu doi dintre parlamentarii vizați de amenințări sau de răspândirea unor informații personale.

A fost un mesaj general în care se spunea cu subiect și predicat că li se dă foc familiilor și celor care vor vota certificatul verde”, a spus Pavel Popescu.

Așa sună amenințarea pe care, spune deputatul Pavel Popescu, au primit-o recent, cel puțin 10 parlamentari liberali.

Iar asta nu e totul, completează Pavel Popescu. Pe rețele sociale au fost postate listele cu toți aleșii care și-au asumat să voteze certificatul verde, iar în dreptul numelor sunt adrese de la cabinetele parlamentare și numere de telefon la care pot fi sunați parlamentarii.

„Pe toate grupurile sunt și pe Telegram, de exemplu, chiar am intrat pe un grup al unei asociații ati-vacciniste foarte periculoasă, din punctul meu de vedere, unde se postase lista completă a deputaților cu numerele de telefon per circumscripție. Fiecare deputat din ce circumscripție face parte și ce număr de telefon are”, a adăugat Pavel Popescu.

Unul dintre cei amenințați cu moartea sa și a familiei sale este deputatul Gabriel Avramescu. A încercat să vadă de unde vin aceste mesaje: „Presupunem că de pe conturi false. Mulți dintre ei sunt susținători ai unui partid politic”.

Aleșii AUR sunt printre cei care nu vor adoptarea certificatului verde, iar marți, în plenul Camerei Deputaților, liderul partidului, George Simion, a făcut un live pe Facebook în timpul căruia anunța adresele unor cabinete parlamentare din teritoriu.

Deputatul liberal Gabriel Avramescu spune că va merge până la capăt și cu plângerea penală și cu votul la certificatul verde.

„Eu sunt hotărât să merg până la capăt, inclusiv la instituțiile abilitate, dar pe de altă parte vreau să merg până la capăt și în ceea ce privește instituirea certificatului verde și să susțin vaccinarea în continuare pentru că astfel de mesaje de amenințare nu sunt la adresa mea sau la a dresa colegilor mei, sunt la adresa sănătății și integrității românilor. Eu ascult părerea specialiștilor”, a spus Gabriel Avramescu.

Deputatul atrage însă atenția: mesajele care propagă ura și cele false ar trebui să ducă la intervențiile celor care aplică legea, astfel riscăm cu toții, ca națiune, să repetăm greșelile din trecut.

În momentul în care dezinformezi și arunci în spațiu niște informații false, trebuie să existe, până la urmă, și o sancțiune. Vorbim despre sănătatea publică, sănătatea populației”, a spus Gabriel Avramescu.

Întrebat dacă va iniția un astfel de proiect de lege, Avramescu a spus că: „O să discut la grupul parlamentar și acest aspect pentru că într-adevăr este nevoie de reglementări clare. Anul trecut, în starea de urgență, au fost închise vrei două-trei site-uri care propagau tot felul de informații false cum că nu există COVID-ul”.

Sursa foto: Unsplash / visuals

Citește și: Austria este prima țară din UE care introduce vaccinarea obligatorie de la 1 februarie și impune un lockdown total de luni

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.