Confidenţialitate

Mai mulţi miniştri USR Plus și-au delegat atribuțiile către secretarii de stat

Ce atribuţii pot să-şi delege miniştrii? E noua întrebare care a apărut în cadrul coaliţiei de guvernare, după ce mai mulţi miniştri USR Plus au recurs la acest gest.

Printre miniştrii care şi-au delegat atribuţiile către secretarii de stat sunt cel al Economiei, Claudiu Năsui, şi cel al Sănătăţii, Vlad Voiculescu. Ambii de la USR Plus.

Întrebat despre aceste situaţii, preşedintele PNL Ludovic Orban spune că miniştrii trebuie totuşi să-şi păstreze o parte importantă din atribuţii:

„Pot să-și delege toate atribuțiile, sunt și primari care își deleagă atribuții integrl și, până la urmă, ajung să nu mai semneze. Asta nu e corect ca un ministru chiar să nu semneze și aici e o chestiune și de responsabilitate.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Premierul Florin Cîţu, pe de altă parte, spune că depinde de situaţie:

„Este normal să mai delegi din atribuții, câteodată nu poți să ajungi la ședința de guvern și atunci trebuie să delegi din atribuții, deci depinde de situație.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În cazul ministrului Economiei, Claudiu Năsui, site-ul de ştiri hotnews.ro a scris că, săptămâna trecută, şi-ar fi delegat atribuţiile şi dreptul de semnătură pe tot mandatul, pentru toate activităţile importante din minister.

  • Ani Sandu