Mai mulți miniștri din Guvernul Dăncilă vor fi schimbați

Liderii PSD au votat pentru remanierea guvernamentală.

Opt ministere vor avea noi titulari, dacă numele votate în PSD vor fi acceptate de președintele Klaus Iohannis.

Cel mai greu de debarcat a fost Paul Stănescu, vicepremier și ministru al Dezvoltării.

Mesajul liderului PSD Olt a fost tranșant. „Nu plec de bunăvoie”, ar fi spus Paul Stănescu, în așteptarea unui vot deschis al colegilor pentru a se vedea cine îi dorește debarcarea. Așa că s-a votat.

Argumentul contestatarilor săi, pus pe masă de Marian Oprișan, președintele Consiliului Județean Vrancea, a fost eternul reproș făcut în PSD la plecarea din Guvern: comunicarea defectuasă.

Ministerul Dezvoltării va fi preluat de Ilan Laufer, fostul ministru pentru relația cu mediul de afaceri din Guvernul Grindeanu, reevaluat de PSD.

Mai ușor de decis au fost însă alte șapte schimbări în Guvern. Lia Olguța Vasilescu pleacă de la Ministerul Muncii pentru a lua Transporturile. În locul său ar urma să vină deputatul Marius Budăi, președintele Comisiei de buget-finanțe.

Dănuț Andrușcă îi face loc la Ministerul Economiei senatorului Niculae Bădălău, iar Daniel Breaz, rectorul Universității „1 Decembrie” din Alba Iulia, vine la Cultură, în locul actorului George Ivașcu – promovat de Gabriela Firea.

Comunicațiile nu vor mai fi conduse de Bogdan Cojocaru, ci de fostul șef al Poștei Române, și le ministru în Guvernul Grindeanu, Alexandru Petrescu. Iar de la Tineret și Sport pleacă Ioana Bran ca să vină în loc senatorul Bogdan Matei, profesor de educație fizică și fost inspector școlar.

Demisionar cu 5 minute înainte de a fi remaniat, Mihai Fifor va fi, la rândul său, înlocuit cu Gabriel Leș – al treilea ministru din Guvernul Grindeanu readus în primul eșalon la Palatul Victoria.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS