Mai mulți jucători de tenis au fost amendați la Melbourne

Jucătorii de tenis au cedat psihic, din cauza caniculei de la Open-ul Australiei.

Șapte sportivi, printre care se numără și românul Marius Copil, au fost amendați din cauza unor ieșiri nervoase.

Cea mai consistentă amendă – de 10.000 de dolari, o va achita americanca Coco Vandeweghe, care i-a strigăt mai multe obscenități unguroaicei Timea Baboș, în față căreia a pierdut în primul tur.

Copil și argentinianul Diego Schwartzman vor plăti câte 2.000 de dolari, fiindcă și-au rupt rachetele în accese de furie.

Australianul Nick Kyrgios a fost sancționat cu 3.000 de dolari după ce a înjurat un spectator, iar croatul Borna Coric are de dat 5.000 de dolari, tot fiindcă a început să își rupă racheta și nu s-a oprit din lovit terenul nici după ce arbitrul l-a avertizat.

În fine, ucraineanca Marta Kostiuk a fost calmă, însă a fost penalizată cu 25.000 de dolari din cauza antrenorului ei, care i-a strigat indicații în timpul unui meci din faza calificărilor.

Amintim, zilele acestea în Australia s-au înregistrat temperaturi de până la 39 de grade Celsius în timpul zilei, iar jucătorii au amenințat cu boicotarea meciurilor.

Organizatorii sunt obligați prin regulament să nu mai programeze meciuri, dacă ar fi fost peste 40 de grade, dar medicii au avertizat că riscurile sunt enorme pentru sportivii care fac efort fizic intens în aceste condiții.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS